paldies, ka iegriezies

otrdiena, 2010. gada 20. jūlijs

par kaimiņiem

Sen jau gribējās aizbraukt uz Traķiem un nesen iegūtais transporta līdzeklis pavēra šādu iespēju.
Ko tur daudz stāstīt - izbraucām 14tajā rīta pusē un jau uz melnsila ielas sastapāmies ar pirmo piedzīvojumu, pretī Elvim bija notikusi avārija - notriekts gājējs - kāda kundzīte. Neizskatījās diezko cerīgi.
Citādi diezgan ātri tikām ārā no pilsētas un visai drīz jau bijām Lietuvā. Uzreiz var pateikt, ka ir prom no Latvijas ceļiem, jo kvalitāte ir nesalīdzināma.
Ar neliem starpgadījumiem, kas galvenokārt radās tomtoma neizlēmības un lēnuma dēļ, nokļuvām līdz viesnīcai Europa Stay Hotel, kas ir blakus kkādai multifunkcionālai hallei un kuru no trim pusēm ieskauj... kapi. :)
Viesnīcas recepcija bija patiešām niecīga un arī brokastis nākamajā rītā bija nedaudz apšaubāmas, taču numuriņš bija plašs, adminstratore jauka un laipna, un viss citādi apmierināja. Viesnīcu varu ieteikt auto braucējiem - plaša autostāvvieta un samērā tuvu pilsētas centram. Tikai mazliet jāpaietas un klāt jau autobusa pietura. Ar 73. nokļuvām līdz centram un devāmies tālāk. Viļņa ir jauka, tikai mazliet nepatika, ka Žemaiša jebkāturviņsauca kalna tornis bija padārgs. Izstaigājām un vēlāk vakarā nodevāmies Akropoles pētīšanai. Vakariņas Delano jeb Latvijas Lido analogā raisīja patīkamas sāta izjūtas kuņģa apvidū. Līdz ar to pirmā diena un Viļņas apskate beidzās.
Nākamajā rītā sākām teju 30 km ceļu uz Traķiem. Ātri sasniedzām un sākām meklēt stāvvietas, bet aina nebija iepriecinoša - 3 liti stundā, taču kāds vietējais piedāvāja nolikt mašīnu par 5 litiem kaut uz visu dienu. Viņa dārzā jau stāvēja trīs mašīnas un uzreiz aiz mums piebrauca vēl vesels bars ar poļu valodā runājošiem riteņbraucējiem. Tā neko rūpals.
Izstaigājām iespaidīgo pili, izpeldējāmies, novērtējām vietējos sīktirgotājus, pabraukājām ar laivu un sākām ceļu mājup. Vien pēdējo reizi iegriezāmies iepriekš minētajā tirdzniecības centrā, lai papusdienotu un iepirktu pārtiku.
Ceļojums izvērtās jauks un priekš divām dienām piepildīts. Atliek tikai pieminēt, ka laiks bija ideāls - pirmajā dienā bija apmācies un tieši pēc čekina tik pamatīgi nogāza, ka visa iela applūda. Un nākamajā visu dienu cepināja saule.
Traķus iesaku - maza jauka pilsēta, kurā var pavadīt dažas laiskas dienas.

(vēlāk būs arī kāda bilde, tā kā turiet acis un ausis vaļā)

1 komentāri:

fazijs teica...

Kas tad tas par nesen iegūto transporta līdzekli ?

Uz traķiem esmu bijis vairākas reizes, bet no pilsētas neko neatceros. Tikai daudz airētāju.

Ierakstīt komentāru